Criteris de compra

Les persones que estem impulsant SuperCoop Manresa som conscients que l’acte de comprar incideix directa i poderosament sobre l’entorn: la societat i el planeta. Per aquest motiu volem saber d’on ve el que mengem, volem afavorir l’economia social i de proximitat, volem que la nostra compra no sigui una càrrega per al planeta i, volem que tingui un preu just i transparent. Un preu bo tant per al productor com per al consumidor.

Per ser fidels a aquests principis, en la selecció dels productes tindrem en compte els criteris següents.

 
 

 

 

1. SISTEMA DE PRODUCCIÓ

Creiem que el sistema de producció ha d’oferir productes saludables i ha de ser respectuós amb l’entorn, respectant la biodiversitat i el creixement natural de conreus i bestiar i, minimitzant la contaminació i l’ús d’energia.

2. ORIGEN DEL PRODUCTE

Volem afavorir l’economia local i potenciar el consum de productes de temporada. Per aquest motiu prioritzarem els productes produïts i elaborats al nostre territori, perquè impulsen l’economia local i adeqüen l’oferta agroalimentària als cicles de temporalitat natural de la nostra zona.

3. CIRCUIT DE COMERCIALITZACIÓ

Entenem el consum de proximitat no només en termes geogràfics sinó també en les relacions properes amb les persones productores. El nostre objectiu és establir-hi un vincle de confiança i corresponsabilitat, saber d’on venen i com es produeixen els productes, quines persones hi ha al darrere i volem que el benefici econòmic sigui per elles. Que obtinguin un preu just pels seus productes i que, al mateix temps, sigui assequible per a les persones consumidores. Per aconseguir-ho donarem prioritat als circuits curts de comercialització, prioritzant tots aquells productes la compra dels quals la puguem fer directament al productor o on la intermediació sigui mínima.

4. ENVÀS MÍNIM

Volem que la nostra petjada ecològica sigui mínima. Complint els criteris anteriors (producció ecològica, proximitat o temporada) ja estem limitant l’impacte ambiental del nostre consum. Però a més, apostant per un envàs mínim podrem reduir la generació de residus.

5. PRODUCCIÓ ÈTICA

Valorem les iniciatives basades en l’economia social i solidària, de cooperació, treball digne, foment de la inserció social de persones desfavorides, amb estratègies anticapitalistes i de comerç just.

6. ALTRES FACTORS

Supercoop Manresa fomentarà el consum responsable amb productes que compleixin el màxim de criteris anteriors.

No obstant això, volem ser sensibles a les necessitats de totes les sòcies i volem que es pugui omplir tota la cistella de la compra. Per això, si algun producte no s’ajusta als criteris anteriors, però és àmpliament demandat, es valorarà aquesta demanda quan sigui per motius de:

  • Preu: es buscarà la millor combinació possible de preu ajustat (per augmentar la capacitat d’accés de més persones a una alimentació sana i de qualitat) amb remuneració justa (per contribuir a dignificar el treball de les persones productores i la sostenibilitat de la seva activitat).
  • Projectes o iniciatives amb els que vulguem col·laborar per motius com que fomentin el relleu generacional, la recuperació de terres, gestió forestal sostenible, projectes d’emprenedoria, etc.

 

Newsletter

Vols estar informat de l’evolució del projecte? Inscriu-te!

Punt d’informació

Si vols conèixer en persona qui hi ha darrera d’aquest projecte i trobar resposta a les teves preguntes, pots trobar-nos a:

Mercat de Puigmercadal

Dilluns a divendres de 9:30h a 14h i de 16h a 20h

Dissabtes de 10h a 14h