SuperCoop: un finançament ètic i solidari

Al SuperCoop Manresa ja tenim adjudicat el local on volem fer realitat el nostre somni: l’espai al mercat del Puigmercadal.

També estem a la fase final de la campanya per arribar a les 700 sòcies, que és la xifra que ens hem marcat per poder obrir portes.

Per poder engegar el nostre supermercat, però, també ens cal obtenir el finançament necessari per poder fer les inversions necessàries:

  • adequació de l’espai on ubicarem el supermercat
  • compra de mobiliari i maquinària
  • equips informàtics
  • estoc inicial

Tal com preveu el nostre pla d’empresa, es demanarà el finançament necessari a entitats de finances ètiques. Hem de demanar un total de 200.000 €.

Demanarem un crèdit a la cooperativa de crèdit Coop57 i a Fiare Banca Ètica.

Aquest crèdit l’hem d’avalar entre totes les persones que donem suport al projecte de SuperCoop Manresa.

Avala el SuperCoop

Busquem persones que es vulguin sumar a avalar una part del crèdit que hem de demanar. No es demanen garanties ni aportacions patrimonials, ni nòmines de cap tipus.

Si estàs disposat a avalar, omple el formulari amb les teves dades, i amb la quantitat que estàs disposat a avalar.

Un cop tinguem acordats els avals amb l’entitat financera us enviarem un correu amb la documentació per formalitzar l’aval.

Si tens qualsevol dubte et pots posar en contacte amb nosaltres a: finances@supercoopmanresa.cat

Què és un aval mancomunat?

És un compromís personal i individual per respondre com avaladora per una part d’un crèdit concedit a un projecte col·lectiu.

Per l’entitat financera, l’aval personal mancomunat és un aval social tant o més important que l’aval econòmic.

En el cas que l’entitat no pogués retornar el crèdit, les avaladores respondrien en el seu nom i per la part avalada. Abans d’arribar a aquest escenari, les entitats financeres treballen amb l’entitat per facilitar el retorn del crèdit (allarga el termini, fa carències, no imposa penalitzacions…).

En situacions de no poder retornar el crèdit, les persones avaladores respondrien amb el seu nom i només la part que es van comprometre a avalar del crèdit, però els ritmes i els imports els defineix la persona avaladora ja que les entitats financeres s’adapten a les seves possibilitats. La quantitat que s’hauria de retornar no contindria interessos, seria només el principal. 

En cas de no tenir disponibilitat de retorn, no hi ha interessos de demora, ni penalitzacions de cap tipus.

Amplia el teu capital social

Les entitats financeres ens demanen que un 20% de l’import que hem d’invertir l’hem de tenir en capital social de la cooperativa.

És a dir, cal que arribem a un capital social de 50.000 €. A hores d’ara en tenim 32.500.

Per tant, com a sòcies us volem demanar una aportació addicional al capital social que ja vau fer en el seu dia.

Les ampliacions de capital han de ser múltiples de 10€. 

Preguntes sobre l'ampliació de capital social

Que no podrem demanar el crèdit. Si disposem de més capital social podrem reduir la necessitat de recursos aliens, com el crèdit, que caldrà tornar. Necessitem una última empenta de totes les sòcies per assolir aquest objectiu.
Per poder demanar el crèdit i aconseguir els diners que ens permetran comprar infraestructura.
La quantitat que pugueu aportar en qualsevol moment com a capital social es sumarà a l’aportació inicial que vau fer en fer-vos sòcies de la cooperativa. Per tant, si en algun moment decidíssiu marxar de la cooperativa se us retornaria tot el capital social aportat (els 50 € inicials + totes les aportacions posteriors).
Agrairíem que ens féssiu l’ingrés abans del 20 d’octubre.

Newsletter

Vols estar informat de l’evolució del projecte? Inscriu-te!

Punt d’informació

Si vols conèixer en persona qui hi ha darrera d’aquest projecte i trobar resposta a les teves preguntes, pots trobar-nos a:

Mercat de Puigmercadal

Dilluns a divendres de 9:30h a 14h i de 16h a 20h

Dissabtes de 10h a 14h