Enhorabona a Francesc Comas i a l’Associació l’Era, Premis Séquia 2022

Supercoop Manresa vol fer pública la seva felicitació als premiats en el marc dels Premis Séquia 2022 que s’han donat a conèixer aquesta setmana. El geògraf i historiador, Francesc Comas Closas, i l’Associació l’Era, dedicada a la divulgació i promoció de la producció agroecològica i l’agroecologia són els guanyadors de la sisena edició del Premi Séquia, convocats per la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia i la Fundació Universitària del Bages-UManresa. Els guardons tenen com a objectiu reconèixer persones i institucions que treballen amb actitud positiva i constructiva en benefici del progrés de la societat manresana i que són continuadores de l’esperit dels impulsors de la Séquia. El lliurament del premi es farà el proper 15 de febrer, al Museu de la Tècnica de Manresa, en el marc del programa de la Festa de la Llum. Durant l’acte, els guanyadors rebran una escultura de l’artista manresà Ramon Oms i se’ls convidarà a signar al llibre d’honor del guardó.

 

Premi molt merescut per a l’Associació l’Era

El premi col·lectiu s’atorga enguany a l’Associació l’Era, una entitat que formen més de 300 persones vinculades al sector agrari i compromeses amb un futur més sostenible. Aquesta associació, que des de la seva creació s’ha dedicat a la divulgació i la promoció de la producció ecològica i agroecològica, ha dut a terme una destacada tasca de cerca, multiplicació, conservació i difusió de varietats autòctones de plantes per fomentar-ne el conreu i ús alimentari. També treballa en la divulgació de pràctiques i tècniques de producció ecològica, ús d’energies renovables, de bioconstrucció i d’autosuficiència, en general.

Segons el jurat, aquesta entitat connecta amb els valors del premi per la visió comunitària i l’enfocament local d’un treball orientat a la construcció d’un futur més sostenible, per la capacitat de sumar esforços per tirar endavant projectes ambiciosos i de gran impacte ecològic amb recursos limitats i per la creativitat en el plantejament de solucions per fer viables els seus projectes i fer-los accessibles al conjunt de la població.