230 persones sòcies en les dues primeres setmanes

Supercoop Manresa, el supermercat cooperatiu que obrirà a Manresa al llarg de l’any 2020, ha arribat a les 230 persones sòcies en només dues setmanes. El 30 de novembre, en un acte fundacional a l’Espai Plana de l’Om que pràcticament va deixar petita la sala, va donar-se el tret de sortida a la campanya de captació de persones sòcies del projecte. I és que a diferència d’altres establiments comercials, Supercoop Manresa ja ha obert el projecte des de bon començament. Seran les persones sòcies les que de fet aniran donant forma al projecte, des de l’elecció dels productes que s’hi vendran fins al disseny de les importants tasques de voluntariat que singularitza el projecte i que ha de permetre a Supercoop Manresa oferir uns productes de qualitat i proximitat a un preu assequible.

  • L’objectiu és poder obrir al llarg de 2020 amb un mínim de 700 persones sòcies
  • Tothom qui vulgui ja pot participar de la construcció del projecte del supermercat cooperatiu de Manresa, dels primers en obrir de Catalunya i l’Estat espanyol
  • Només s’ha de pagar una quota inicial i única de 50 euros, que donen dret a tenir veu en el projecte i quan obrir el supermercat poder tenir accés a una alimentació ecològica, de proximitat i a un preu assequible

 

En l’acte del dia 30 a la Plana de l’Om es va explicar el procés a través del qual s’ha arribat al moment actual, des que el maig de 2018 es va projectar per primera vegada a Manresa el documental ‘Food Coop’, que explica la interessant i reeixida experiència d’un supermercat cooperatiu de Nova York en el qual s’estan inspirant diversos altres supermercats en diferents ciutats d’Europa, entre elles Manresa. L’octubre passat es va donar el primer pas important, en constituir-se formalment com a cooperativa, i el següent era el dia 30 de novembre obrint el projecte a la ciutadania de Manresa i el Bages.

La resposta ha estat molt bona. Fins a 220 persones ja han formalitzat la seva entrada com a sòcies de Supercoop Manresa, i d’altres han mostrat l’interès de fer-ho pròximament. Només s’ha de pagar un quota inicial i única de 50 euros que dona dret a participar de la creació del projecte i, un cop obert, a consumir a Supercoop Manresa. Des de l’equip promotor sempre s’ha dit que per poder obrir amb garanties i que es pugui oferir el producte de qualitat, de proximitat i a un preu assequible, la xifra ideal de persones sòcies ha de poder rondar les 700 en el moment de l’obertura.

Per tant, tota aquella persona interessada en el projecte ja pot formalitzar-ne l’entrada com a sòcia, sense haver d’esperar a que obri el supermercat. La inscripció es pot fer al web supercoopmanresa.cat (on també hi ha àmplia informació sobre el projecte) o bé adreçar-se al punt d’informació presencial que hi ha al General Store (Passatge Catalunya, 6, Manresa), de dimarts a divendres, de 5 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre.

En l’acte fundacional del dia 30 també es va informar de la intenció d’obrir al llarg del 2020 en un espai del Mercat del Puigmercadal que l’Ajuntament de Manresa treurà a concurs públic properament. Si bé des del grup promotor es té el convenciment que el projecte de Supercoop Manresa s’adiu amb l’objectiu que té l’Ajuntament per al Puigmercadal, si finalment no es pogués accedir a aquest espai, ja s’està pensant en d’altres de Manresa mateix per obrir igualment i donar resposta a la il·lusió expressada ara ja per desenes de persones de la ciutat i la comarca del Bages per passar a exercir un consum més conscient i sostenible. Un projecte cooperatiu i sense ànim de lucre en el qual tant productors com consumidors puguin sortir-ne beneficiats, uns cobrant un preu digne i els altres pagant-ne un d’assequible, tot plegat a partir d’una alimentació el màxim saludable i prioritàriament ecològica i de proximitat.