L’Hort d’en Pau porta a Supercoop Manresa tirabecs i pèsols ecològics

Coincidint amb els mesos d’hivern podreu trobar a Supercoop Manresa tirabecs i pèsols ecològics de l’Hort d’en Pau, a Alella. Es tracta d’un projecte dels germans Pau i Dídac que compten amb una finca en què conreen verdures i fruites amb certificació ecològica. A l’Hort cultiven les seves verdures de forma respectuosa amb l’entorn. Creuen en el respecte pel medi ambient, en la producció d’aliments saludables i en la dignificació de la feina de pagès. Potencien els canals curts de comercialització per garantir la relació directa entre el productor i el consumidor i mantenir intactes les qualitats nutricionals i organolèptiques dels aliments.

 

Els tirabecs, els pèsols que es mengen sencers

Els tirabecs són una varietat de pèsols que es poden menjar sencers. La característica que els diferencia és que la seva tavella beina és menys gruixuda i per això es poden menjar quan la grana i el que són pròpiament els pèsols encara són immadurs. En podeu fer una truita, sopa o fins i tot escaldats i després saltats amb uns espaguetis, per exemple, amb oli o amb mantega. Una altra variant és amb tomàquet trinxat i pernil, en una paella, un rissoto o una cassola d’arròs. També són boníssims només bullits o al vapor amb una mica d’oli i sal o saltats amb una mica de mantega.

 

Recepta de tirabecs bullits per a dues persones

 

Els passos que heu de seguir:

-Agafem els tirabecs crus.
-Un a un, estirem els tirabecs per les dues puntes i ens queden a punt per bullir ( surt com un envoltori fi)
-Posem aigua en una olla.
-Quan l’aigua bull, hi tirem sal i els tirabecs nets. Deixem coure uns 10 minuts (amb 6 o 7 minuts, també és suficient i queden una mica cruixents). S’escorren bé.
Nota: Guardem el suc de bullir els tirabecs, es fa una sopa amb pa, molt bona.
-Ja els podem servir amb un bon raig d’oli d’oliva verge.

 

Ingredients

  • 500 g de Tirabecs
  • Sal
  • Oli d’oliva verge
  • Aigu