SuperCoop ja és una realitat!

SuperCoop Manresa obre les portes a les 720 sòcies en període de proves. A l’Abril es preveu que ja estigui en ple rendiment i amb les portes obertes a noves sòcies.

SuperCoop Manresa obre les portes el proper dimarts dia 9 de març. Per primera vegada i en període de proves, per a les més de 700 sòcies del supermercat cooperatiu. Que són les copropietàries gràcies a l’aportació de capital de 50 euros un cop a la vida i la cessió de tres hores de feina cada quatre setmanes.

El mercat està ubicat a l’interior del Mercat Puigmercadal. Les persones sòcies podran fer les seves primeres compres un cop hagin fet la imprescindible sessió d’acollida i el seu primer torn. El pla d’obertura preveu que això sigui així per iniciar tots els processos de forma esglaonada i poder testar i detectar les incidències que es vagin produint en aquest sistema de compra pioner a Catalunya. Durant aquestes primeres setmanes també s’aniran ajustant els estocs de productes per anar fent adquisicions mesurades als volums de venda. Des de SuperCoop Manresa asseguren que “anirem aprenent a mesura que anem fent”, per això el primer mes d’obertura serà un assaig. Està previst que cap al mes d’abril el supermercat ja pugui funcionar amb normalitat.
Des de SuperCoop asseguren també que “voldrem celebrar-ho amb una gran festa d’inauguració”, tot i que ara no és el més prioritari perquè caldrà adaptar-la a les mesures sanitàries indicades.

A SuperCoop tothom hi podrà comprar. Només caldrà ser-ne associada, fer l’aportació inicial i comprometre’s a participar. Supercoop és una cooperativa i són les persones sòcies les qui defineixin la política de productes del supermercat. Totes les decisions són participades, consensuades i compartides gràcies a un sistema de funcionament que coneixem com a sociocràcia, que permet la presa àgil de decisions en una estructura horitzontal.
Els socis i les sòcies es comprometen a aportar tres hores mensuals a les feines que generi el supermercat.
Entre els objectius de SuperCoop Manresa hi ha el de donar suport a l’agricultura sostenible i la producció local, per això es posa èmfasi en aliments orgànics, mínimament processats i saludables, amb el mínim residu i que cuidin les condicions laborals de totes les persones implicades en la seva cadena de producció. L’objectiu és que es pugui fer una compra complerta.