Adjudicat l’espai al Puigmercadal!

Dijous 18 de juny. Dia de ple a l’ajuntament de Manresa. No és un ple qualsevol: és el primer ple que es fa de forma presencial, després d’haver-ne fet uns quants de forma telemàtic, a causa de la Covid-19.

Tampoc és un ple qualsevol per al SuperCoop Manresa. En aquest ple s’ha de votar la resolució del concurs per adjudicar l’espai del mercat de Puigmercadal, un espai destinat a acollir un supermercat. SuperCoop Manresa opta a aquest espai, és la nostra aposta. SuperCoop Manresa té un compromís amb el territori, amb l’alimentació sostenible, i també el vol tenir amb la revitalització d’un barri emblemàtic de la ciutat de Manresa.

Per unanimitat

Quan arriba el moment, el dictamen s’aprova per unamitat. Tots els partits polítics hi voten a favor: l’espai del Puigmercadal serà per al SuperCoop Manresa!

SuperCoop Manresa ja té, doncs, el seu espai. L’espai destinat a la venda és de 278 metres quadrats, als quals se n’hi han d’afegir 60 més de magatzem, oficina i vestidor.

Dijous 18 de juny del 2020 quedarà doncs marcat, a la petita història del nostre supermercat, com un dia històric.

Ja s’hi fan obres

A partir d’ara el temps s’accelera.

Tenir l’espai ja decidit i adjudicat era condició indispensable per poder anar a buscar el finançament que ens falta. Tal com preveu el pla d’empresa que se segueix, a l’aportació de capital que fan els socis cal afegir-hi una part important de capital que s’anirà a demanar a entitats financeres d’economia social.

Quan es tingui aquest finançament addicional, ja es podran començar les obres d’adequació del local, amb tota la maquinària i equipament necessari que requereix un supermercat.

A hores d’ara, però, des de l’ajuntament ja s’han iniciat unes obres prèvies. Aquí us en deixem algunes imatges:

Cap als 700 socis

Paral·lelament, continua la campanya de captació de socis. L’objectiu continua sent poder obrir el supermercat amb més de 700 persones sòcies, xifra que es considera idònia per poder obtenir els estalvis en costos que han de permetre oferir el producte a un preu raonable.

A dia d’avui ja s’ha superat el 66% d’aquest objectiu, amb més de 460 socis. És a dir, que s’han recorregut dues terceres parts del trajecte. Cal, però, un darrer esforç, i per això s’han reprès les trobades amb les persones interessades, que es fan cada 15 dies al General Store.